Jongerencoaching helpt je als je even vastloopt
Thuis of in de buurt
Als jongere heb je het niet altijd even makkelijk. Je moet je eigen keuzes maken, zeggen wat jij belangrijk vindt. En dan doe je dat en dan bots je met je ouders, verzorgers of je docent. Af en toe is niet erg, dat hoort bij het opgroeien. Maar als je steeds gedoe hebt, ruzie met vrienden, ouders of op school. Of als je het juist moeilijk vindt om jezelf te uiten. Dat je een knoop in je maag hebt van je gevoelens, of je gedachten. Of dat je je onzeker voelt. Dat je je te veel terugtrekt en ke daardoor alleen voelt. Als dingen maar niet willen lukken, als je het gevoel hebt dat je vastloopt. Dan kan het verstandig zijn om hulp in te roepen.
De trainer als een coach
Een trainer van gro-up kan je helpen. Die staat als een coach naast je. Samen kijken jullie vooruit: wat zou je graag anders zien? Hoe ziet jouw dag eruit als dat anders is? Hoe gaat dan het contact met vrienden, ouders, op school?
Is duidelijk wat je wilt bereiken? Dan maak je samen met je trainer een plan. Niet te ingewikkeld, gewoon in stappen toewerken naar jouw doel. Op een manier die bij jou past. En dan aan de slag. Jij en je trainer stellen jouw vragen ook aan je ouders of verzorgers. Dan kunnen zij ook meedenken en helpen om je doelen te behalen.
Samen aan het werk
De trainer coacht je bij je plan. Jullie maken afspraken over hoe vaak je elkaar spreekt en waar en hoe. Digitaal, thuis, op school of op een andere plek. Wil je hulp van de trainer om met je ouders of op school in gesprek te gaan? Dan helpt de trainer je, door het gesprek voor te bereiden. Of te oefenen. Of samen het gesprek te voeren.
Waar bieden we het aan?
gro-up jeugdhulp biedt jongerencoaching aan in de regio's Haaglanden, Midden-Holland, Maassluis, Vlaardingen & Schiedam en in de gemeente Lansingerland. Ook zoeken de jongerenwerkers vanuit het van gro-up buurtwerk jongeren uit de buurt op. En helpen de jongeren met waar ze maar meezitten.
Aanmelden
Kies je voor ons jeugdhulp? Dan beslis je als jongere altijd mee over de hulp die je krijgt. Goed om te weten: je hebt een verwijzing nodig van het jeugd- of wijkteam van de gemeente, je huisarts of een medisch specialist nodig hebt. Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je jezelf aanmelden. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je toestemming van je ouders nodig.
Jongerenwerkers van gro-up buurtwerk zijn er ook voor jou. Zij denken actief mee over de problemen waar je tegenaan loopt. Erover praten helpt. Hiervoor heb je geen doorverwijzing nodig. Gewoon even je verhaal ergens kwijt kunnen. Bel of app met de jongerenwerker in jouw buurt.