Buitenschoolse opvang (BSO)
Voor- en naschoolse opvang voor kinderen op de basisschool
Hier haalt je kind het mooiste uit zichzelf
Reuzenstappen zetten
Je schoolkind kan en wil steeds meer zelf ontdekken en doen. Buiten school kan je kind bij ons lekker veel plezier maken. Door activiteiten zoals sport of even lekker te chillen. Maar wat we doen gaat verder dan vermaak. We observeren, begeleiden, dagen je kind uit en verrijken het spel. Zo ontdekt je kind de wereld verder en zet het reuzenstappen in de ontwikkeling.
Weg van huis, toch thuis
Tussen thuis en school bieden wij je kind een veilige en warme plek met rust, structuur en ruimte om te ondernemen. Wij begeleiden je kind bij wat het beleeft en bij het ontdekken van hoe de maatschappij werkt. Onze toegewijde pedagogisch medewerkers zijn vertrouwde gezichten. Daarnaast staan ze altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden.
Als team met het gezin
In de basisschooljaren ontwikkelt je kind het eigen karakter. Onze unieke kijk op groei gaat precies daarvan uit: dat ieder kind ontdekt wie het zelf is. Bovendien doen we niets liever dan je kind begeleiden, schouder aan schouder met jou. In samenspel met jou, je gezin, de buurt, school en verenigingen, laten we je kind al spelend het mooiste uit zichzelf halen.
Wat is een buitenschoolse opvang en hoe werkt het?
Buitenschoolse opvang (BSO) is kinderopvang voor kinderen op de basisschool (4 tot 13 jaar). We halen kinderen op bij de school, zodat ze veilig bij de BSO komen. Als je het goed vindt, kan je kind vanaf een bepaalde leeftijd zelf naar ons toekomen. Op de buitenschoolse opvang is er alle ruimte om lekker te chillen, spelen, sporten en vrienden te maken. Hiervoor organiseren de pedagogisch medewerkers iedere dag weer een leuke activiteit.
Wanneer biedt gro-up naschoolse opvang?
Tot welke leeftijd naar de BSO?
De buitenschoolse opvang is er voor kinderen op de basisschool. Zodra je kind 4 jaar is en naar groep 1 gaat, is het van welkom. Tot je kind naar de middelbare school gaat. Voor de meeste kinderen is dat met 12/13 jaar.
Tussen 4 en 13 jaar ontwikkelt je kind zich snel. Zo kan het meer verantwoordelijkheid aan en wil het steeds meer uitdagendere activiteiten doen. Daarom heeft gro-up een BSO voor kinderen vanaf 8,5 jaar: de KIDSclub. Daar krijgen kinderen meer verantwoordelijkheid en uitdaging.
Van kinderdagverblijf of peuteropvang naar de BSO
Waarschijnlijk gaat je kind nu naar een kinderdagverblijf of peuteropvang. De kans is groot dat er in hetzelfde gebouw ook groepen naschoolse opvang zitten. Dan is het gebouw voor je kind alvast bekend. En anders zit de buitenschoolse opvang waarschijnlijk vlakbij.
Bij gro-up weten de pedagogisch medewerkers op het kinderdagverblijf en de peuteropvang naar welke BSO kinderen gaan. Als jij het goed vindt, delen ze hun kennis over jouw kind met de pedagogisch medewerkers van de BSO. Ook als je kind niet naar de naschoolse opvang van gro-up gaat.
Kosten buitenschoolse opvang
De kosten voor de buitenschoolse opvang verschillen per situatie. Het hangt er onder meer vanaf hoeveel dagen je BSO afneemt en wat het inkomen van jou en je partner is. Wil je een inschatting maken van wat de BSO jou gaat kosten? Wij helpen je graag:
- Vul onze rekentool in.
- Of bel ons op 010 286 27 77, dan zoeken we samen met je uit wat het BSO jou gaat kosten.
Blogs over kinderen
Veelgestelde vragen
Wat is het verschil tussen buitenschoolse opvang en kinderopvang?
Kinderopvang is een verzamelnaam voor alle soorten opvang voor kinderen. De soorten verschillen per leeftijd en focus. De buitenschoolse opvang (BSO) bijvoorbeeld is er voor kinderen op de basisschool (4 tot 13 jaar). En is er als er na en voor school en soms tussen de middag.
Hoe schrijf ik mijn kind in voor de buitenschoolse opvang?
Wil je je kind inschrijven bij een buitenschoolse opvang van gro-up? Leuk! Er moeten een aantal stappen worden gezet:
Stap 1: We raden je aan om altijd eerst langs te gaan bij de BSO van jullie keuze voor een rondleiding.
Stap 2: Ga op gro-up.nl naar de buitenschoolse opvang van jullie voorkeur en vul het inschrijfformulier in. Je ontvangt na inschrijving een ontvangstbevestiging per mail.
Stap 3: Wij nemen contact met je op en bespreken je wensen. We kunnen niet altijd aan alle wensen voldoen.
Stap 4: We bekijken of we je kind direct op de BSO kunnen plaatsen of dat hij of zij eerst op de wachtlijst komt.
Stap 5: Als je kind geplaatst kan worden, sturen we je de plaatsingsovereenkomst. Als je die binnen een week ondertekent, is de inschrijving geregeld.
Is buitenschoolse opvang dagopvang?
Buitenschoolse opvang is naschoolse opvang. Dus het is er alleen op uren dat er geen school is. In schoolvakanties en op studiedagen van school kan je kind wel de hele naar de BSO.